Over Susan

Mijn naam is Susan Peters. Een Nederlandse die sinds 14 jaar in het prachtige Oostenrijk woont. Bedenker & opbouwer van Commit.

Ik heb in Nijmegen gestudeerd, biochemie. Dankzij een project van de Nierstichting kon ik op de afdelingen celfysiologie en nefrologie als Assistent in Opleiding aan de slag. Na mijn promotie ben ik bij de farmaceut Organon in Oss gaan werken. Daar was ik betrokken bij klinische studies met verschillende geneesmiddelen. Na de geboorte van onze dochter Loes zijn we naar Oostenrijk verhuisd. Tussen 2006 en 2019 hebben we in Montafon, Vorarlberg, het Gasthof Drei Türme gerund. In september 2019 zijn we naar een Zuidelijkere provincie van Oostenrijk, Kärnten (Karinthie), verhuisd.

met Loes voor de Drei Türme

Het Commit project ben ik begonnen omdat het er nog niet is. En dat is een gemis.

Al jaren probeer ik gezonder te leven, en m’n gewicht stabiel te krijgen. De Bootcampweken die we in Drei Türme de afgelopen jaren georganiseerd hebben, waren telkens een mooie stap in de goede richting. Maar niet voldoende. Na een fase vol motivatie volgde steeds een fase waarin ik, en met mij vele deelnemers, terug in de oude levensstijl vervielen.

Hoezo? Waarom? Kan het anders?

Er is gelukkig voldoende wetenschappelijke literatuur op het gebied van afvallen en gezondheid. Ook de online cursussen van de Universiteit Wageningen zijn zeer de moeite waard. Ik heb m’n passie voor wetenschap gebruikt om me vast te bijten in de solide wetenschap rondom voeding, dieten, afvallen, trainen, mentale kracht, en support.

Het resultaat is het Commit project.

in Nederland aan het roer