Coachen

Wetenschap

Als kind kreeg ik veel over wiskunde en natuurkunde mee. Ook mijn interesses tijdens de middelbare schooltijd waren vooral op beta-vakken gericht – iets minder hardcore dan informatica of electrotechniek, maar scheikunde en biologie vond ik fascinerend. Ik koos als studie biologie, want dan kon je op het grensvlak tussen scheikunde en biologie gaan zitten. Ook het onderzoek tijdens mijn promotietijd aan de afdelingen celfysiologie en nefrologie lag op dat prachtige vlak waarin scheikunde en biologie samensmelten. M’n jaren bij de farmaceut Organon gingen op die gedachtengang verder. Evidence-based medicine, de hoeksteen van onze westerse geneeskunde. Wetenschap. Ik ben er nog steeds dol op.

Psychologie

In 2019 kwam ik in contact met de cursus IntuEat van Mareike Awe over intuitief eten en ik heb deze cursus gevolgd. Voor het eerst in m’n leven kwam ik in contact met begrippen als mediteren, de kracht van het onbewustzijn, affirmaties, werken met je inneres Kind enz. Sceptisch maar nieuwsgierig heb ik allerlei technieken uitgeprobeerd. Natuurlijk is het niet zo wetenschappelijk om iets alleen op jezelf te testen (hallo placebo), maar het is wel spannend om te kijken wat iets met je doet. Nou, er ging een wereld voor me open! Wat is psychologie boeiend…

Coachen

Inmiddels heb ik meerdere cursussen en opleidingen gedaan en dat werkt verslavend! Sinds 2021 werk ik ook als coach. Traditioneel (aan tafel), maar ook buiten in de natuur als Running Therapist. Dit jaar wil ik m’n werkterrein uitbreiden door onze paarden bij het coachen te betrekken (cursus Paard- en Lifecoach 2022-2023).

Actieve vakantie & coachen

Spannend lijkt het me om de actieve vakanties te combineren met een coaching, als groep of individueel.  

Relevante post-academische cursussen en opleidingen: Nutrition & health edX (2017-2021), IntuEat (2020), IntuPower (2020), Eating Psychology Coach (2020), Greator Coaching Days (2020), Coaching Systeming 1 (2021-2022), Running Therapy (2021), Coachen met paarden (2022-2023)

Susan
Voor mensen die titels belangrijk vinden, ben ik Dr. Susan Peters, PhD. Voor alle andere mensen ben ik gewoon Susan. Een Nederlandse die sinds 2006 in het prachtige Oostenrijk woont. Bedenker & opbouwer van Commit. Ik heb in Nijmegen gestudeerd, biochemie. Dankzij een project van de Nierstichting kon ik op de afdelingen celfysiologie en nefrologie als Assistent in Opleiding aan de slag. Na mijn promotie ben ik bij de farmaceut Organon in Oss gaan werken. Daar was ik betrokken bij klinische studies met verschillende geneesmiddelen. Na de geboorte van onze dochter Loes zijn we naar Oostenrijk verhuisd. Tussen 2006 en 2019 hebben we in Montafon, Vorarlberg, het Gasthof Drei Türme gerund. In september 2019 zijn we verhuisd naar een Zuidelijkere provincie van Oostenrijk, Kärnten (Karinthie). Vanaf 2014 hebben we jaarlijks een speciale sportweek – ‘Bootcamp Drei Türme’ – georganiseerd in ons Gasthof. Een week lang kwamen we met een kleine groep deelnemers en super motiverende trainers bij elkaar om intensief te sporten, en gezond (en toch lekker) te eten. Samen afzien. Samen afvallen. Samen vet omzetten in spieren. En na elke week waren we zoooo trots op onszelf en op elkaar. Wat hebben we wat kilo’s vet weg getraind … Maar de Bootcampweken waren niet voldoende. Er ontbrak iets. Na een fase vol motivatie volgde bij mezelf steeds een fase waarin ik terugviel in m’n oude levensstijl. En dat gold ook voor vele andere deelnemers. Hoezo? Waarom? Kan het anders? Wat kun je toevoegen of veranderen aan het Bootcamp programma om langdurig een verandering in levensstijl te kunnen bewerkstelligen? De laatste jaren heb ik steeds meer verdiept in de kennis rondom de thema’s voeding, gewicht, gezondheid, trainen, mentale kracht, support en coaching. Van daaruit heb ik het Commit programma opgezet. Samen sporten, gezond eten. Meer nadruk op mentale kracht. En een intensieve, langdurige persoonlijke begeleiding. Voor mezelf heeft mijn reis tot dusver al vele fijne resultaten opgeleverd. Ik wil dolgraag dat ook andere mensen zo’n gevoel van succes leren kennen – hen begeleiden op hun reis naar een nieuwe levensstijl. Ik wil dolgraag samen met jou op reis gaan! Relevante post-academische cursussen en opleidingen: Skileraar TSV (2011), TaeBo trainer (2014), Nutrition & health edX (2017-2021), IntuEat (2020), IntuPower (2020), Eating Psychology Coach (2020), Greator Coaching Days (2020), Coaching Systeming 1 (2021-2022) 
in Nederland aan het roer
De trainers
De trainingen worden door verschillende locale trainers begeleid. Deze trainers verzorgen samen met mij de workshops.
De kok
De maaltijden voor de Try-out week worden door Harry klaargemaakt.
En verder
Tijdens je verblijf in Kärnten zul je verder nog kennismaken met Loes, onze dochter. Rondom ons huis zul je Mellow, Fanta en Jenny aantreffen, onze paarden. Ook is Bo, onze Berner-Doodle, van de partij.