Commit

Commit

Commit is engels voor ‘toewijden’, ‘jezelf verplichten’. In het Nederlands gebruiken we best vaak het afgeleide woord ‘commitment’. Het houdt een belofte in. Je gaat je best doen. Je uiterste best.

Your health

Ook weer engels, letterlijk ‘jouw gezondheid’. Een actieve, sportieve en fijne vakantie draagt zeker bij aan een gezond leven, zowel fysiek als ook mentaal. Lekker bezig zijn doet je lijf goed. En ook kun je de dagelijkse zorgen even vergeten. Weg van de stress op je werk.

Commit2yourhealth

I commit to your health: ik ga m’n best doen om voor jou de optimale actieve vakantie in Oostenrijk te regelen.
You commit to your health: jij doet al je best om goed voor jezelf te zorgen door te zoeken naar een actieve vakantie.
Susan
Voor mensen die titels belangrijk vinden, ben ik Dr. Susan Peters, PhD. Voor alle andere mensen ben ik gewoon Susan. Een Nederlandse die sinds 2006 in het prachtige Oostenrijk woont. Bedenker & opbouwer van Commit. Ik heb in Nijmegen gestudeerd, biochemie. Dankzij een project van de Nierstichting kon ik op de afdelingen celfysiologie en nefrologie als Assistent in Opleiding aan de slag. Na mijn promotie ben ik bij de farmaceut Organon in Oss gaan werken. Daar was ik betrokken bij klinische studies met verschillende geneesmiddelen. Na de geboorte van onze dochter Loes zijn we naar Oostenrijk verhuisd. Tussen 2006 en 2019 hebben we in Montafon, Vorarlberg, het Gasthof Drei Türme gerund. In september 2019 zijn we verhuisd naar een Zuidelijkere provincie van Oostenrijk, Kärnten (Karinthie). Vanaf 2014 hebben we jaarlijks een speciale sportweek – ‘Bootcamp Drei Türme’ – georganiseerd in ons Gasthof. Een week lang kwamen we met een kleine groep deelnemers en super motiverende trainers bij elkaar om intensief te sporten, en gezond (en toch lekker) te eten. Samen afzien. Samen afvallen. Samen vet omzetten in spieren. En na elke week waren we zoooo trots op onszelf en op elkaar. Wat hebben we wat kilo’s vet weg getraind … Maar de Bootcampweken waren niet voldoende. Er ontbrak iets. Na een fase vol motivatie volgde bij mezelf steeds een fase waarin ik terugviel in m’n oude levensstijl. En dat gold ook voor vele andere deelnemers. Hoezo? Waarom? Kan het anders? Wat kun je toevoegen of veranderen aan het Bootcamp programma om langdurig een verandering in levensstijl te kunnen bewerkstelligen? De laatste jaren heb ik steeds meer verdiept in de kennis rondom de thema’s voeding, gewicht, gezondheid, trainen, mentale kracht, support en coaching. Van daaruit heb ik het Commit programma opgezet. Samen sporten, gezond eten. Meer nadruk op mentale kracht. En een intensieve, langdurige persoonlijke begeleiding. Voor mezelf heeft mijn reis tot dusver al vele fijne resultaten opgeleverd. Ik wil dolgraag dat ook andere mensen zo’n gevoel van succes leren kennen – hen begeleiden op hun reis naar een nieuwe levensstijl. Ik wil dolgraag samen met jou op reis gaan! Relevante post-academische cursussen en opleidingen: Skileraar TSV (2011), TaeBo trainer (2014), Nutrition & health edX (2017-2021), IntuEat (2020), IntuPower (2020), Eating Psychology Coach (2020), Greator Coaching Days (2020), Coaching Systeming 1 (2021-2022) 
in Nederland aan het roer
De trainers
De trainingen worden door verschillende locale trainers begeleid. Deze trainers verzorgen samen met mij de workshops.
De kok
De maaltijden voor de Try-out week worden door Harry klaargemaakt.
En verder
Tijdens je verblijf in Kärnten zul je verder nog kennismaken met Loes, onze dochter. Rondom ons huis zul je Mellow, Fanta en Jenny aantreffen, onze paarden. Ook is Bo, onze Berner-Doodle, van de partij.