het Commit Concept

het Commit Concept

Commit gaat over veranderingen in je levensstijl, je ‘lifestyle’. Denk jij wel eens:

 • ik wil gezonder gaan leven
 • ik wil gewicht verliezen
 • ik wil meer gaan sporten
 • ik wil een betere balans vinden tussen werk en vrije tijd

Dan denk je vast ook:

Hoe kan ik dat doen? Hoe kan ik dat volhouden?

Het Commit programma is erop gericht jou te ondersteunen in het bereiken en behouden van een verandering in je levensstijl.

Vier stoelpoten en een latje

Commit is gebouwd op vier elementen die als stoelpoten je zitvlak ondersteunen: Voeding, Beweging, Mentale kracht en Follow-up. De vijfde factor is het latje tussen de stoelpoten dat voor verbinding en stabiliteit zorgt: Persoonlijk contact.

1. Voeding

Veel veranderingen in levensstijl hebben met voeding te maken, zelfs als je doel niet direct met je gewicht of met je eetgedrag te maken heeft. Datgene wat je eet en de manier waarop je eet, heeft ontzettend veel invloed. Daarom is voeding één van de vier stoelpoten waarop het Commit programma is gebouwd.

Tijdens je verblijf in Oostenrijk koken we voor je. Elke dag krijg je 3 maaltijden en soms ook nog een snack tussendoor. De maaltijden zijn super lekker en tegelijkertijd gezond. We passen de hoeveelheid eten aan op jouw doelstelling. Als je komt om sterker te worden, zul je een andere portie krijgen dan wanneer je komt om af te vallen. We kunnen rekening houden met voedingsallergieën en bieden ook een vegetarische variant aan.

2. Beweging

Een andere stoelpoot of pilaar van het Commit programma is Beweging en Sport. Elke dag in Oostenrijk sporten we. Van ’s morgens vroeg tot .. nou ja, niet tot ’s avonds laat. Maar wel veel en gevarieerd. Intensieve interval trainingen, wandelingen door de prachtige Kärntner natuur, zwemmen in een warm meer, looptraining, boxen, fietsen, en ga zo maar door. Waarom zo veel variatie?

 • het blijft spannend en interessant, ook als je vaker komt
 • je spreekt zoveel mogelijk verschillende spiergroepen aan en je bouwt je algehele conditie op
 • je ervaart zo het beste wat voor type sport je leuk vindt en bij jou past

Alle activiteiten doe je onder begeleiding van ervaren en professionele trainers. Ze motiveren je, laten je jouw grenzen opzoeken. En tegelijkertijd waken ze voor overbelasting.

Alle trainingen doe je op jouw nivo. Een voorbeeld: tijdens de looptraining kun je joggen, maar als voor jou wandelen beter is, dan doe je dat.

Als je een Individuele Begeleiding boekt, dan worden alle sporteenheden op jou aangepast.

3. Mentale kracht

Tijdens de groepsweken zullen we minder aandacht aan dit element besteden – de nadruk ligt dan op voeding en beweging. Tijdens de individuele begeleiding kunnen we meer aan je mentale kracht werken als dat past binnen jouw doelen.

Wat bedoelen we eigenlijk met mentale kracht? In dit geval bedoelen we niet je wilskracht of je doorzettingsvermogen – die worden namelijk zwaar overschat als succesfactor in het veranderen van je levensstijl. Nee, we bedoelen de kracht van je onderbewustzijn.

Je onderbewustzijn neemt miljoenen malen meer indrukken waar dan je bewuste zintuigen. Het is verantwoordelijk voor het grootste deel van je dagelijks handelen. Als je alleen op bewust niveau een verandering in je levensstijl doorvoert, dan is de kans van slagen klein. Voor succes op lange termijn moet je leren samen te werken met je onderbewustzijn.

Hoe kun je je onderbewustzijn mee laten werken? Hoe kun je verhinderen dat je onderbewustzijn jouw pogingen om iets in je leven te veranderen, gaat saboteren? We kunnen op een hele concrete manier je onderbewustzijn meenemen op je reis. Oefeningen doen die je helpen jouw doel te bereiken. En dat is een ontzettend leuke ervaring – niet zweverig of alternatief, gewoon bewezen en verantwoord!

4. Follow-up

Je verblijf in Oostenrijk is achter de rug. Je bent moe van het sporten. Je voelt je voldaan, tevreden en trots. En terecht! Dat heb je maar mooi in de pocket. Maar nu? Hoe verder?

Wees gerust: je vertrekt niet met lege handen. Je gaat met een plan naar huis, een plan dat we samen met jou hebben opgesteld.

Na een groepsweek ga je bijvoorbeeld met een trainingsschema of met een etensplan naar huis, afhankelijk van jouw doelstellingen. Gedurende 3 maanden hebben we maandelijks even contact per telefoon of videocall en kijken of we iets in het plan kunnen aanpassen. Na 3 maanden kun je kiezen of je door wilt gaan. 

De follow-up na een individueel verblijf is intensiever. Het follow-up plan is een pakket dat je stapje voor stapje begeleidt in je verdere reis naar jouw doel. We blijven gedurende een half jaar elke 2 weken met elkaar in contact, per telefoon of per videocall. We kunnen samen je plan bijstellen, nieuwe stappen kiezen, een andere benadering proberen – wat jij nodig hebt.

Ja, ik wil mijn levensstijl veranderen!

… en het verbindingslatje ‘Persoonlijk Contact’

Natuurlijk kun je een online cursus boeken, een dieet volgen uit een boek, bij een Facebook community voor gelijkgezinden gaan, een work-out app installeren. Dat alles is prima. Meer dan prima zelfs: in Corona tijden waren online tools een geschenk uit de hemel! Maar kun je via online cursussen een blijvende verandering in je levensstijl bewerkstelligen? Sommige mensen lukt dat. Daarvoor hebben we het allergrootste respect! Maar voor de meeste stervelingen is dat niet haalbaar. Zonder tastbaar maatje, zonder een beetje druk van buitenaf is het lastig om jezelf te blijven motiveren. Dag 1 en 2 gaan nog wel, maar daarna…

Daarom doen we het Commit programma op locatie. We zijn een weekend of een week bij elkaar en leggen daar de basis voor jouw gewenste verandering. Samen zet je net een stapje meer dan dat je alleen zou doen. Samen is het net wat gemakkelijker om gezond te eten. En omdat je ons kent, is daarna ook het vervolg, de Follow-up, persoonlijk en net wat ‘dwingender’ dan een Facebook-vriend of vriendin. Bovendien kun je steeds opnieuw een verblijf in Oostenrijk boeken. Voor frisse motivatie en prikkels. Elk jaar opnieuw tijd helemaal voor jezelf… niet gek toch?

het Commit Concept
Commit gaat over veranderingen in je levensstijl, ‘lifestyle changes’ in trendy woordgebruik. Misschien wil jij wel de volgende verandering in je leven doorvoeren:
 • ik wil gezonder gaan leven
 • ik wil gewicht verliezen
 • ik wil een betere balans vinden tussen werk en vrije tijd
Ongeacht de verandering op zich, zullen de vragen die je jezelf stelt steeds dezelfde zijn. Hoe kan ik mijn doel bereiken? Hoe houd ik het vol?
vier Pilaren en de Verbinding
Ons Commit programma is erop gericht jou te ondersteunen in het bereiken en behouden van een verandering in je levensstijl. Commit is gebaseerd op vier elementen die als pilaren of stoelpoten het proces ondersteunen, namelijk Voeding, Beweging, Mentale kracht en Follow-up. Tenslotte hebben we nog een vijfde factor die de vier pilaren verbindt en bijeen houdt. Het latje tussen de stoelpoten dat voor stabiliteit zorgt: Persoonlijk contact.
de Pilaar ‘Voeding’
Veel veranderingen in levensstijl hebben met voeding te maken, zelfs als je doel niet direct met je gewicht of met je eetgedrag te maken heeft. Datgene wat je eet en de manier waarop je eet, heeft invloed op het bereiken van je doel. Daarom is voeding één van de vier pilaren waarop het Commit programma is gebouwd. Tijdens de Kick-off week in Oostenrijk koken we voor je. Elke dag krijg je 3 maaltijden en soms ook nog een snack tussendoor. De maaltijden zijn super lekker en tegelijkertijd gezond. We passen de hoeveelheid eten aan op jouw doelstelling. Als je komt om sterker te worden, zul je een andere portie krijgen dan wanneer je komt om af te vallen. We kunnen rekening houden met voedingsallergieën en met vegetarische wensen. We bieden geen vegane variant aan. In de workshops over voeding gaan we dieper in op de theorie, maar we gaan ook praktisch aan de slag. Als je wilt, kun je onze manier van koken mee naar huis nemen, met recepten en al. Je kunt er die dingen uitpikken die voor jou van toepassing kunnen zijn.
de Pilaar ‘Beweging’
Een andere pilaar van het Commit programma is Beweging en Sport. Elke dag van de Kick-off week in Oostenrijk sporten we. Van ’s morgens vroeg tot .. nou ja, niet tot ’s avonds laat. Maar wel veel en gevarieerd. Intensieve interval trainingen, wandelingen door de prachtige Kärntner natuur, zwemmen in een warm meer, looptraining, boxen, fietsen, en ga zo maar door. Waarom zo veel variatie?
 • het blijft spannend en interessant, ook als je vaker komt
 • je spreekt zoveel mogelijk verschillende spiergroepen aan en je bouwt je algehele conditie op
 • je ervaart zo het beste wat voor type sport je leuk vindt en bij jou past
Alle activiteiten doe je onder begeleiding van ervaren en professionele trainers. Ze motiveren je, laten je jouw grenzen opzoeken. En tegelijkertijd waken ze voor overbelasting. Alle trainingen doe je op jouw nivo. Een voorbeeld: tijdens de looptraining kun je joggen, maar als voor jou wandelen beter is, dan doe je dat. Tijdens de workshops over beweging en tijdens het voorbereidingsgesprek voor de Follow-up gaan we samen kijken op welke manier sport & bewegen in jouw plan past.
de Pilaar ‘Mentale kracht’
Wat bedoelen we eigenlijk met mentale kracht? In dit geval bedoelen we niet je wilskracht of je doorzettingsvermogen – die worden namelijk zwaar overschat als succesfactor in het veranderen van je levensstijl. Nee, we bedoelen de kracht van je onderbewustzijn. Je onderbewustzijn neemt miljoenen malen meer indrukken waar dan je bewuste zintuigen. Het is verantwoordelijk voor het grootste deel van je dagelijks handelen.Als je daarom alleen op bewust niveau een verandering in je levensstijl doorvoert, dan ben je eigenlijk bij voorbaat gedoemd te mislukken. Het gaat waarschijnlijk even goed, maar op langere termijn is het een strijd die je bijna niet kunt winnen. Voor succes op lange termijn moet je leren samen te werken met je onderbewustzijn. In de Workshops gaan we hier dieper op in. Hoe kun je je onderbewustzijn mee laten werken? Hoe kun je verhinderen dat je onderbewustzijn jouw pogingen om iets in je leven te veranderen, gaat saboteren? We gaan op een hele concrete manier je onderbewustzijn meenemen op je reis. Oefeningen doen die je helpen jouw doel te bereiken. En dat is een ontzettend leuke ervaring – niet zweverig of alternatief, gewoon bewezen en verantwoord!
de Pilaar ‘Follow-up’
De Kick-off week in Oostenrijk is achter de rug. Je bent moe van het sporten, je hebt nieuwe informatie en impulsen gekregen, je voelt je voldaan, tevreden en trots. En terecht! Dat heb je maar mooi in de pocket. Maar nu? Hoe verder? Wees gerust: je vertrekt niet met lege handen. Je gaat met een plan naar huis, een plan dat we samen met jou hebben opgesteld, een plan waar jij 100% achter staat. Een pakket dat je stapje voor stapje begeleidt in je verdere reis naar jouw doel. We blijven met elkaar in contact en kijken of de gestelde doelen gehaald zijn. We kunnen samen je plan bijstellen, het aanpassen aan nieuwe inzichten, nieuwe stappen kiezen, een iets andere benadering kiezen – wat jij nodig hebt. Je kunt gebruik maken van ons Buddy-systeem (een deelnemer uit je eigen groep, een voormalige deelnemer of eventueel iemand uit je eigen omgeving die wij ‘aansturen’). Je krijgt toegang tot onze online Commit Community met o.a. regelmatige tips & tricks. Ook kun je Refresher dagen of weken boeken – met een flinke korting. Het Commit programma boek je standaard met een jaar lang actieve, persoonlijke begeleiding.
en de Verbinding ‘Persoonlijk Contact’
Natuurlijk kun je een online cursus boeken, een dieet volgen uit een boek, bij een Facebook community voor gelijkgezinden gaan, een work-out app installeren. Dat alles is prima. Meer dan prima zelfs: in de huidige tijden van Corona zijn online tools een geschenk uit de hemel! Maar kun je via online cursussen een blijvende verandering in je levensstijl bewerkstelligen? Sommige mensen lukt dat. Daarvoor hebben we het allergrootste respect! Maar voor de meeste stervelingen is dat niet haalbaar. Zonder tastbaar maatje, zonder een beetje druk van buitenaf is het lastig om jezelf te blijven motiveren. Dag 1 en 2 gaan nog wel, maar daarna… Daarom begint het Commit programma met een Kick-off week op locatie. We zijn een week bij elkaar en leggen daar de basis voor jouw gewenste verandering. Samen zet je net een stapje meer dan dat je alleen zou doen. Samen is het net wat gemakkelijker om gezond te eten. En omdat je ons kent, is daarna ook het vervolg, de Follow-up, persoonlijk en net wat ‘dwingender’ dan een Facebook-vriend of vriendin. Bovendien kun je steeds opnieuw een week in Oostenrijk boeken. Voor frisse motivatie en prikkels. Elk jaar opnieuw tijd helemaal voor jezelf… niet gek toch?

Ja, ik wil mijn levensstijl veranderen! Stuur mij het gratis e-boekje ‘Programma, oefeningen en recepten – een voorbeelddag uit de Commit Kick-off week’.