Is Commit iets voor mij?

Herken jij jezelf in deze beschrijving?

Je hebt je leven best goed op orde. Je hebt geen grote problemen, je draagt geen grote trauma’s mee. Toch klopt er iets nog niet. En je weet ook al wat.

Je hebt een beeld van de verandering die je in je leven wilt gaan maken. Je wilt afvallen. Of gezonder leven. Of meer sporten. Of een betere balans vinden tussen werk en vrije tijd.

Je hebt al best veel over je gewenste verandering nagedacht of gelezen. Misschien heb je al vaker een dieet gevolgd, een abonnement op de sportschool genomen, of een gezonde vakantie, retraite of sappenkuur geboekt. Maar op de een of andere manier zijn je pogingen nooit helemaal gelukt. In ieder geval niet voor lange tijd. Voor je het wist, was je weer terug bij af.

Jouw instelling

Je bent eigenlijk positief en actief ingesteld – je wilt dingen doen. Maar steeds vaker vind je het moeilijk om jezelf te motiveren. Je zou het fijn vinden als iemand anders jou nu eens gaat motiveren. Jou even aan de hand neemt. Even de verantwoordelijk van je afneemt. ‘Even’ staat er niet voor niets zo vaak: niet voor altijd, maar gewoon, voor even. Zodat je er daarna weer helemaal voor jezelf kunt zijn.

Je kent de positieve effecten van groepsdruk. Je weet dat je samen met anderen wèl buikspieroefeningen gaat doen, maar alleen, thuis, op je matje in de woonkamer, doe je dat niet.

Je hebt zin om een week lang alles te geven. Bezig te zijn met je lijf. Je zelf lekker uit te poweren. Je bent niet bank om te zweten. Vies te worden. Nat te worden – in de regen of in een rivier. Je bent niet bang om je grenzen op te zoeken. Vooral niet als er iemand bij je is, op wie je kunt terugvallen.

Je bent benieuwd naar lekker en gezond eten. Als je wat anders voorgeschoteld krijgt dan je gewend bent, dan ben je blij verrast. Je zegt niet gelijk ‘dat lust ik niet’.

Mentale kracht? Gaan we zweven of zo?

Je bent ook benieuwd of mentale oefeningen ècht iets kunnen bijdragen aan jouw succes. Je bent misschien nog een beetje sceptisch, maar wel bereid om iets nieuws uit te proberen. En als het werkt, des te beter!

Ja, je wilt ècht iets in je levensstijl veranderen. Je bent er klaar voor. Bereid om een nieuwe weg in te slaan. Bereid om de eerste stap te zetten. Nu.

‘Alleen ga je – misschien – sneller. Maar samen gaan we verder.’

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Het is woensdag, 16 juni 2021 – eigenlijk zouden we net de eerste helft van de eerste Commit Try-out week er op …

Stel: je wilt gewicht verliezen. Welk dieet kun je dan het beste kiezen om dat te bereiken? Geloof me, ik heb er …