Over Susan

Voor mensen die titels belangrijk vinden, ben ik Dr. SMA Peters, PhD.

Voor alle andere mensen ben ik gewoon Susan.
Een Nederlandse die sinds 2006 in het prachtige Oostenrijk woont. Bedenker & opbouwer van Commit.

Ik heb in Nijmegen gestudeerd, biochemie. Dankzij een project van de Nierstichting kon ik op de afdelingen celfysiologie en nefrologie als Assistent in Opleiding aan de slag. Na mijn promotie ben ik bij de farmaceut Organon in Oss gaan werken. Daar was ik betrokken bij klinische studies met verschillende geneesmiddelen. Na de geboorte van onze dochter Loes zijn we naar Oostenrijk verhuisd. Tussen 2006 en 2019 hebben we in Montafon, Vorarlberg, het Gasthof Drei Türme gerund. In september 2019 zijn we naar een Zuidelijkere provincie van Oostenrijk, Kärnten (Karinthie), verhuisd.

Het Commit project ben ik begonnen omdat het er nog niet is. En dat is een gemis.

Al jaren probeer ik gezonder te leven, m’n gewicht stabiel te krijgen. De Bootcampweken die we in Drei Türme de afgelopen jaren georganiseerd hebben, waren telkens een mooie stap in de goede richting. Maar niet voldoende. Na een fase vol motivatie volgde steeds een fase waarin ik terug in m’n oude levensstijl viel. En dat gold ook voor vele andere deelnemers.

Hoezo? Waarom? Kan het anders?

Ik heb me door deze vragen meer verdiept in de wetenschap / kennis rondom de thema’s voeding, gewicht, gezondheid, trainen, mentale kracht, support en coaching. Voor mezelf heeft mijn reis tot dusver al vele fijne resultaten opgeleverd. Mijn doel is om jou op jouw reis naar je nieuwe levensstijl te mogen begeleiden. Vandaar het Commit programma.

Relevante cursussen en opleidingen: Skileraar TSV (2011), TaeBo trainer (2014), Nutrition & health edX (2017-2021), IntuEat (2020), IntuPower (2020), Eating Psychology Coach (2020), Greator Coaching Days (2020), Coaching Systeming 1 (2021-2022) 

in Nederland aan het roer

 

met Harry aan de Drau

 

met Bo aan de Klopeinersee