Over mij

Susan

Voor mensen die titels belangrijk vinden, ben ik Dr. Susan Peters, PhD.

Voor alle andere mensen ben ik gewoon Susan. Een Nederlandse die sinds 2006 in het prachtige Oostenrijk woont.

Ik heb biologie gestudeerd in Nijmegen en heb daar ook als onderzoeker gewerkt. Na mijn promotie ben ik bij de farmaceut Organon in Oss gaan werken.

Gastvrijheid

In 2006 ben ik met m’n gezin naar Tschagguns (Montafon / Vorarlberg / Oostenrijk) verhuisd. Daar hebben we het oude Pension Elfriede gekocht en omgebouwd tot het prachtige Gasthof & Appartement Drei Türme, met hotelkamers, appartementen en een restaurant.

Met veel plezier hebben we bijna 14 jaar lang gasten bij Drei Türme ontvangen. Zowel wintersporters als ook zomergasten vonden onze kamers, het eten en onze gastvrijheid geweldig. Ik heb toen gemerkt hoe leuk ik het ‘Gastgewerb’ vind. Hoe fijn het is als een gast blij en tevreden is, met mooie herinneringen naar huis gaat en graag weer wil boeken voor het volgende jaar.

In september 2019 zijn we verhuisd naar de meest zuidelijke provincie van Oostenrijk, Kärnten (Karinthie), in de buurt van het warmste meertje van Europa, de Klopeinersee. Ook zijn we nog een deel van het jaar in Montafon. We genieten dus van twee prachtige stukjes Oostenrijk. Ja, we zijn bofkonten:)

We verhuren momenteel appartementen in zowel Montafon (www.hauskleinerturm.com) als ook in Karinthië (www.haus-seidendorf.com).

Sportief en actief

Als kind heb ik de meest uiteenlopende sporten gedaan, van schaken tot turnen, via tafeltennis, badminton, tennis, hockey, skiën, karate, enz. Veel sporten slechts een seizoen lang, dan wilde ik alweer iets anders uitproberen. En sommige sporten zijn een leven lang blijven boeien, zoals skiën.

Ook de laatste 15 jaar heb ik me op sportief gebied verder ontwikkeld. Sinds 2014 heb ik elk jaar speciale sportweken georganiseerd in Montafon. Verder ben ik skileraar geworden, heb ik de Taebo Trainer opleiding gedaan en sinds zomer 2021 mag ik ook Running Therapy doen.

Ik wandel, fiets en klim graag in Montafon en Karinthië, maar soms mis ik daarin een doel. Het lijkt me hartstikke leuk om nieuwe routes te zoeken die passen bij de wensen van onze gasten. Ook ga ik graag op zoek naar bijzondere activiteiten voor onze gasten, en als het even kan, probeer ik ze graag zelf uit:)

De perfecte combinatie voor jou als gast

Aangezien ik het leuk vind om mijn gasten een fijne vakantie te bezorgen, en ik zelf blij word van sportieve activiteiten in Oostenrijk, is het logisch die twee te combineren.

Jou helpen met een fijne actieve vakantie in Oostenrijk!

Relevante post-academische cursussen en opleidingen: Skileraar TSV (2011), TaeBo trainer (2014), Nutrition & health edX (2017-2021), IntuEat (2020), IntuPower (2020), Eating Psychology Coach (2020), Greator Coaching Days (2020), Coaching Systeming 1 (2021-2022), Running Therapy (2021), Coachen met paarden (2022-2023)

En verder

Ik ben getrouwd met een logistiek wonder, Harry. Je zult hem dan ook regelmatig tegenkomen als er iets te vervoeren valt – jullie bijvoorbeeld.

Rondom ons huis zul je verschillende dieren aantreffen. Allereerst onze paarden, Mellow en Jenny. Dan de superlieve hyperactieve Cockapoo Indie (kruising Cocker spaniel x Poedel). En ergens op het gras lopen schaapjes rond die je waarschijnlijk voor geiten aan zult zien. Het zijn Kameroenschapen en ze hebben geen naam.

Onze dochter Loes woont in Haus Seidendorf, dus als je daar op vakantie bent, zul je haar ook tegenkomen.

Susan
Voor mensen die titels belangrijk vinden, ben ik Dr. Susan Peters, PhD. Voor alle andere mensen ben ik gewoon Susan. Een Nederlandse die sinds 2006 in het prachtige Oostenrijk woont. Bedenker & opbouwer van Commit. Ik heb in Nijmegen gestudeerd, biochemie. Dankzij een project van de Nierstichting kon ik op de afdelingen celfysiologie en nefrologie als Assistent in Opleiding aan de slag. Na mijn promotie ben ik bij de farmaceut Organon in Oss gaan werken. Daar was ik betrokken bij klinische studies met verschillende geneesmiddelen. Na de geboorte van onze dochter Loes zijn we naar Oostenrijk verhuisd. Tussen 2006 en 2019 hebben we in Montafon, Vorarlberg, het Gasthof Drei Türme gerund. In september 2019 zijn we verhuisd naar een Zuidelijkere provincie van Oostenrijk, Kärnten (Karinthie). Vanaf 2014 hebben we jaarlijks een speciale sportweek – ‘Bootcamp Drei Türme’ – georganiseerd in ons Gasthof. Een week lang kwamen we met een kleine groep deelnemers en super motiverende trainers bij elkaar om intensief te sporten, en gezond (en toch lekker) te eten. Samen afzien. Samen afvallen. Samen vet omzetten in spieren. En na elke week waren we zoooo trots op onszelf en op elkaar. Wat hebben we wat kilo’s vet weg getraind … Maar de Bootcampweken waren niet voldoende. Er ontbrak iets. Na een fase vol motivatie volgde bij mezelf steeds een fase waarin ik terugviel in m’n oude levensstijl. En dat gold ook voor vele andere deelnemers. Hoezo? Waarom? Kan het anders? Wat kun je toevoegen of veranderen aan het Bootcamp programma om langdurig een verandering in levensstijl te kunnen bewerkstelligen? De laatste jaren heb ik steeds meer verdiept in de kennis rondom de thema’s voeding, gewicht, gezondheid, trainen, mentale kracht, support en coaching. Van daaruit heb ik het Commit programma opgezet. Samen sporten, gezond eten. Meer nadruk op mentale kracht. En een intensieve, langdurige persoonlijke begeleiding. Voor mezelf heeft mijn reis tot dusver al vele fijne resultaten opgeleverd. Ik wil dolgraag dat ook andere mensen zo’n gevoel van succes leren kennen – hen begeleiden op hun reis naar een nieuwe levensstijl. Ik wil dolgraag samen met jou op reis gaan! Relevante post-academische cursussen en opleidingen: Skileraar TSV (2011), TaeBo trainer (2014), Nutrition & health edX (2017-2021), IntuEat (2020), IntuPower (2020), Eating Psychology Coach (2020), Greator Coaching Days (2020), Coaching Systeming 1 (2021-2022) 
in Nederland aan het roer
De trainers
De trainingen worden door verschillende locale trainers begeleid. Deze trainers verzorgen samen met mij de workshops.
De kok
De maaltijden voor de Try-out week worden door Harry klaargemaakt.
En verder
Tijdens je verblijf in Kärnten zul je verder nog kennismaken met Loes, onze dochter. Rondom ons huis zul je Mellow, Fanta en Jenny aantreffen, onze paarden. Ook is Bo, onze Berner-Doodle, van de partij.